SON DAKİKA

17 Nisan 2014 Perşembe

iPhone'un ekranı büyürse ne olacak?

Apple'ın iPhone'un ekranını büyütme gibi bir planı olursa sistem uygulamalarının ve uygulama simgelerinin 4.7 inç boyutunda nasıl görüneceği test edildi.

Herkesin yıllardır istediği geniş ekranlı iPhone bu yıl tanıtılacak gibi. Sızdırılan onlarca görsel ve bilgi gidişatın 4.7 inç veya 5.5 inç boyutunda bir iPhone'un geleceği yönünde. Peki, iPhone 6'da ekran genişlerse ne olur? Aslında bu sorunun cevabı iPhone 4s'ten iPhone 5'e geçerken verilmiş ve bu durum uygulama geliştiricileri için çok sıkıntılı olmuştu.

iPhone'un 3.5 inç boyutuna göre tasarlanan uygulama ve oyunlar iPhone 5 ile gelen 4 inç ekran boyutu ile uyumsuz olmuş ve geliştiriciler uygulamalarını güncellemek zorunda kalmıştı. Bu adaptasyon sürecinde 1-2 Ay içerisinde neredeyse tüm popüler uygulamalar iPhone 5 ile uyumlu hale gelmişti.

Peki, iPhone 6 ile ekran boyutu 4.7 inç olursa uygulamalar ve sistem menüsü bu cihazda nasıl görünür? İşte bunun cevabını tasarımcılar kendi optimize çözümleri ile bizlere göstererek veriyor. İşte 4.7 inç boyutundaki sözde iPhone 6'da uygulamaların optimize edilmiş halleri.

1397723898_iphone-6.jpg

Sağ taraftaki görsel 4.7 inç ekran boyutuna göre optimize edilmiştir.


haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder