SON DAKİKA

8 Nisan 2014 Salı

Telefonunuzu 30 saniyede şarj edebileceksiniz

Akıllı telefonunuzu şarj etmeden bir günü çıkarmakta zorluk mu çekiyorsunuz?


Tel-Aviv merkezli StoreDot şirketi en azından şarj süresini oldukça kısaltmayı amaçlayan bir cihaz geliştirdi. Şirketin Pazartesi günü ortaya çıkardığı prototip cihazınızın şarjını dip seviyeden yüzde 100 seviyesine 30 saniye civarında çıkarıyor. Şirketin yayınladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

StoreDot, Tel Aviv Üniversitesi'nin nanoteknoloji bölümünden ortaya çıkan bir şirket ve prototip cihazı şu an yalnızcaSamsung'un Galaxy 4 telefonu için geliştiriyor. Şirket cihazı Microsoft'un Tel Aviv'de düzenlediği Think Next konferansında tanıttı. StoreDot ayrıca diğer akıllı telefonları için de bu tarz şarj cihazları geliştirmeyi planladığını da açıkladı.

1396876239_qi-teknolojisi-arac-600x400.png

StoreDot, pepditler olarak adlandırılan diğer bir deyişle protein bloklarını oluşturan kısa aminoasit zincirlerinden oluşan organik bileşenlerden biyolojik yarı iletkenler geliştiren bir şirket. Şirket bu teknolojinin diğer alanlarda olduğu gibi hızlı şarj yönteminde de kullanılabileceğini kaydediyor.

Prototip cihazın boyutu şu an laptop şarj cihazının boyutu ile hemen hemen aynı ancak şirket cihazın boyutunu küçültmek için paralel mühendislik çalışmalarının yapıldığını belirtiyor. Cihazın tahmini fiyatı ise şu anki telefon şarj cihazlarının yaklaşık iki katı fazla olacak ki bu cihazın 30 dolar civarında satılabileceği anlamına geliyor. StoreDot, ticari üretimin 2016 sonunda başlamasını planladıklarını da kaydetti.

kaynak:haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder